Open dag zondag 23/06 met diner

juni ’13 Dit jaar gaan we wat extra’s organiseren tijdens de landelijke open dag van “Lekker naar de boer”  (zondag 23 juni tussen 10.00 en 17.00 uur). Na afloop van de open dag kunt u gezellig smikkelen aan een, op ons bedrijf gemaakt, (geiten)diner. U krijgt een biologisch drie-gangen diner incl. een aantal drankjes voor € 27,50. Uiteraard met een hoog “geitgehalte”. Omdat we zelf het diner klaar gaan maken is vooraf opgave gewenst. Er zijn een beperkt aantal plaatsen. U kunt zich aanmelden via ons contactformulier  http://www.hansketien.nl/contact
Tijdens de dag zelf is er een rondtoer met trekker naar de dassenburcht. Er zijn rondleidingen op het bedrijf en er is een proeverij.

Streepjescode bij aflammeren

febr.’13 De afgelopen weken zijn er vele geitenlammetjes geboren.
We strepen dan de geiten met een merkstift. Kijk maar eens op het filmpje https://vimeo.com/60669112 De strepen op de geiten zijn herkenningstekens voor ons: moeder en lam krijgen op dezelfde plek een streep zodat we altijd kunnen achterhalen wie bij wie hoort. Als het lam niet genoeg melk krijgen, kunnen wij de juiste moedermelk geven.

Het geheim van de violino

jan.’13 Tijdens de Biovak stond ons gedroogde chevonvlees in de kijker. Het vlees wordt na het pekelen kort voor-gedroogd en daarna langzaam gerijpt. Het rijpen gaat via de natuurlijke weg. Het vlees krijgt daar een intense smaak van. Gedroogde achterbout heeft een eigen naam: violino. Wilt u weten waarom? Kijk daarvoor op https://vimeo.com/60337488  Wij verkopen de violino in een consumentenverpakking. Ook het gedroogde vlees is 100% biologisch.