Handleiding geitenvlees in de maak

Dec. 2011 – Een handleiding voor de bereiding en en verwerking van geitenvlees is in de maak. Deze handleiding is bestemd voor de horeca en de beter thuiskok. Het beschrijft de verschillen tussen de soorten vlees en hoe deze te bereiden. Tijdens de BioVak, 18 en 19 januari, vindt de presentatie plaats.

Dekbokken aan zet

Aug. 2012 – Bij ons worden de geiten gedekt door dekbokken. Als de dagen weerkorter worden gaan de bokken hun kenmerkende geur verspreiden om de dames te verleiden. De geitjes worden met het korter worden van de dagen ook onrustig en “boks” of “riels”. Dat zie je aan het kwispelen met de staart en het blèren om de bok.

Gedroogde achterbout door de voorronde

Juni 2011 – De gedroogde achterbout is door de voorronde van de wedstrijd De smaak van NL. Van de 31 deelnemers uit de regio Noord-Oost zijn 9 door naar de halve finale waaronder wij dus. U mag best weten dat wij daar best wel trots op zijn.

In deze wedstrijd wordt de Smaakvol-erkenning uitgereikt, dé sterrenstatus voor het lekkerste product van Nederlandse bodem. Dit jaar staan smaak en duurzaamheid helemaal centraal. Wij gaan met dit gedroogde vlees een gooit doen om dit als beste te combineren?  Voor meer informatie zie de website van Syntens