Chevon kroon met bietjes, vijgen en paddestoelensaus

Print recept

Bijgerecht voor4 personen / 10 min. voorbereiding / 45 min. bereiding

  • 2 racks van een chevon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 200 gram gare rode bietjes
  • 4 vijgen, in vieren gesneden
  • 1 dl rode port
  • 1 dl rode wijn
  • 1 el frambozenazijn
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 150 gram paddenstoelen
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl room

Bereiding

Bind m.b.v. een touwtje de racks op tot een “kroon”. Doe olijfolie in een koekenpan, bestrooi de racks met peper en een klein beetje zout en bak ze mooi goud bruin. Haal ze uit de pan en leg ze op een ovenschaal met de olijfolie. Doe ze in de heteluchtoven op 160 0C en gaar ze in 30 minuten en ga ondertussen verder met het recept.

Schil de bietjes en snij ze in blokjes. Doe de vijgen, rode port, rode wijn, frambozenazijn, steranijs en kruidnagels in een pan en kook het vocht in tot bijna nihil. Verwijder de steranijs en kruidnagels en doe de rode bietjes erbij. Verwarm de bietjes op een laag vuur met deksel erop.

Voor de saus de paddenstoelen met de bouillon in een pan doen en dit samen inkoken tot een ½ dl. Dan de room toevoegen en laat dit ook weer inkoken tot saus dikte. Op smaak brengen met peper en zout.

Recept met dank aan Joop Zwiep van  www.kookatelierjoopzwiep.nl

Print recept