Chevonbout op Italiaanse wijze

Print recept

Hoofdgerecht voor 6 tot 8 personen / voorbereiding 24 uur / bereiding 3 tot 4 uur

Ingrediënten

  • 1 hele chevonbout van 1200 tot 1500 gram
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 2,5 dl rode wijn
  • 40 g boter
  • peper
  • tijmpoeder
  • rozemarijn
  • basilicum
  • oregano
  • 1 ui
  • 1 dl olijfolie

Voorbereiden
Neem een grote pan en vul deze met de volgende ingrediënten: fijn gehakte gewassen bleekselderijstengels en geschilde ui en in fijne ringen. Voeg ruim tijm, rozemarijn, basilicum, oregano en peper toe. Schenk hierover de balsamico azijn, de wijn en de olijfolie en meng de marinade.
Schil de knoflook en snijdt deze in de lengte in vieren en pikeer hiermee de chevonbout. Doe de bout in de pan met de marinade. Wrijf het vlees in met de marinade en draai daarna het vlees af en toe om, zodat alles goed intrekt. Laat de chevonbout op een koele plaats 24 uur marineren.

Voorbereiden
Wrijf een ovenvaste schaal in met boter en leg er kleine klontjes boter in. Haal het vlees uit de marinade en leg het in de ovenvaste schaal. De marinade laten we in de pan een beetje inkoken (circa 5 min. inkoken). Zeef de marinade en verdeel deze over de bout.
Doe de deksel op de schaal. Laat de chevonbout in de oven garen op 160 ºC gedurende 3 tot 4 uur (afhankelijk van de grootte van de bout). Keer tussentijds de bout een paar keer om.

Serveertip
Deze bout is heerlijk met vers brood en een frisse Italiaanse salade.

Receptidee van Hansketien

Print recept