Spring naar inhoud
  • Begin
  • Crowdfunding actie
  • De boerderij
    • Rondom de boerderij
    • Kringloop op de boederij
    • De geiten en bokken
  • Nieuws
  • Producten
    • Geitenkaas
    • Gedroogd en ingevroren chevonvlees
    • Vers geitenvlees
  • Recepten
  • Vragen
    • Waar te koop?
    • Veel gestelde vragen
  • Contact
Alles Recepten
  • Geitenkaas
  • Gedroogd en ingevroren chevonvlees
  • Vers geitenvlees

Violino: gedroogde achterbout

Voor dit gepekelde, gedroogde en gerijpte vlees wordt de achterpoot van een chevon gebruikt. De bereiding is volgens Italiaans receptuur.
Violino’s worden ongeveer 6 maanden gerijpt en een jaar nagerijpt.
Het vlees is in dunne plakjes met een scherp mes van de poot af te snijden en krult dan prachtig om. Met name geschikt voor de horeca. Voor de klein verbruiker zijn de zakjes met gedroogde achterbout beschikbaar.
Een violino weegt ongeveer 1.800 gram.


Productinformatieblad
Soort vlees: violino
Diersoort/leeftijd: chevon (5-7 mnd.)
Onderdeel dier: achterpoot
Bewerking: gezouten en lucht gerijpt gedurende 9 tot 10 maanden
Zout: zeezout
Gebruikte kruiden: knoflook, peper, wijn
Toepassing flinterdunne plakjes afsnijden t.b.v. carpaccio
Bereidingstijd n.v.t.
Verpakking: gevacumeerdper stukgewicht circa 1.300 gram
Houdbaarheid: t.h.t. 1 jaar mits goed weggehangen
Meer informatie


Hansketien

Onze gedroogd vleesproducten

Coppa: gedroogd nekvlees
Llomo; gedroogd rugfilet
Violino: gedroogde achterbout
Pittige droge worstjes
Gedroogde achterbout


Onze verse vleesproducten

Chevon aan karkas
Rollade van nekvlees
Racks
Zadel
Rugfilet
Haasjes
Cotelet
Schouder
Stoofvlees de luxe
Braadstuk
Schenkel
Heupvlees
Bout
Stoofstuk
Hongaars gekruide worst


  • Help mee!

  • Hansketien

    Geitenboerderij Hansketien
    Steendervalsweg 37
    9436 PL Mantinge (Drenthe)

  •  

    Tel: 06 45659216 of 06 44136018
    E-mail: info@hansketien.nl

  • Waar zijn onze producten te koop?