Even alleen Grie naturel

sept. 12 Zodra de dagen korter worden, gaan de dekbokken lekker ruiken voor de geiten. Wij mensen vinden dat stinken. Het dekseizoen is begonnen. Zodra de bok dan tussen de geiten loopt, hebben de geiten het druk en weinig tijd om melk te maken. De melkproductie zakt weg. Omdat de melk afneemt kunnen we minder kaas maken en omdat dit jaar veel vraag is naar onze kaas, hebben we besloten om even alleen Grie naturel te maken en geen Grie met kruiden. De potjes Grie in marinade en Grie in olie blijven gewoon verkrijgbaar. Vanaf volgend jaar maart zijn alle soorten weer verkrijgbaar. In onze boerderijwinkel zijn de Grie met kruiden nog wel verkrijgbaar.

Chevons in de verkoop

juli 12 De bokjes die in januari zijn geboren zijn ondertussen een half jaar oud. Geiten van die leeftijd heten chevons. De chevons zijn goed en zonder gezondheidsproblemen opgegroeid. Nu ze een half jaar zijn worden ze geslacht voor het vlees. Wie een hele of een chevon wil bestellen kan dat doen (tot half augustus). Een heel dier versnijden we dan in nette delen. Dan heb je 15 tot 18 kg chevonvlees. Na half augustus wordt het resterende vlees ingevoren of gebruikt voor gedroogd vlees.

 

Open dag zondag 24 juni

juni 12 Tussen 10.00 en 17.00 uur bent u welkom op ons bedrijf. Er is dan van alles te bekijken en te proeven:

– Rondleidingen en proeverij van onze producten.
– Rondtoer met trekker en huifkar naar dassenburcht en andere landerijen en naar biologische koeienboer (Garmerbioboer).
– Bereiding van o.a. echte saté kambing door cateraar Gajah Biru (Indonesisch koken).
– Op ons bedrijf gevestigd bedrijf De Stalkamer geeft informatie over pedagogisch en therapeutisch werken met paarden voor kinderen, volwassenen en gezinnen, coachen met paarden als co-coach en informatie over de kindertolk methodiek “Het Fluisterkind” (leren luisteren naar wat je kind over jouw leven te vertellen heeft).
– Bezichtiging Yurt, een Mongoolse Ger (nomadentent).