Open dag zondag 24 juni

juni 12 Tussen 10.00 en 17.00 uur bent u welkom op ons bedrijf. Er is dan van alles te bekijken en te proeven:

– Rondleidingen en proeverij van onze producten.
– Rondtoer met trekker en huifkar naar dassenburcht en andere landerijen en naar biologische koeienboer (Garmerbioboer).
– Bereiding van o.a. echte saté kambing door cateraar Gajah Biru (Indonesisch koken).
– Op ons bedrijf gevestigd bedrijf De Stalkamer geeft informatie over pedagogisch en therapeutisch werken met paarden voor kinderen, volwassenen en gezinnen, coachen met paarden als co-coach en informatie over de kindertolk methodiek “Het Fluisterkind” (leren luisteren naar wat je kind over jouw leven te vertellen heeft).
– Bezichtiging Yurt, een Mongoolse Ger (nomadentent).

Geiten in de wei

April 2012 -Na de lange winter is het gras weer aan het groeien. En als het droog weer is, kunnen de geiten de wei in. Ze grazen dan hun maaltijd bij elkaar. Met volle magen komen dan weer naar de stal. Als het regent willen ze binnen blijven. Dan krijgen ze in de stal voer.

Handleiding geitenvlees verkrijgbaar

Maart 2012 – Voor de horeca en de betere thuiskok is een praktische handleiding gemaakt over de verwerking en bereiding van biologisch geitenvlees. Uitgelegd wordt wat de verschillen tussen een capretto (zuiglam) en een chevon (bokje van ongeveer een halfjaar oud) in de keuken betekent. Hoe je het vlees goed kunt bewaren en tips over bereidingstechnieken. De brochure bestellen kan via de site van www.geitenvlees.com