- Hansketien - https://www.hansketien.nl -

Braadstuk Lisboa

Hoofdgerecht voor 4 personen / voorbereiding 15 minuten / bereiding 100 minuten

Ingrediënten

Voorbereiding

Zet de ingrediënten klaar.

Bereiding

Was de abrikozen en zet ze in de week. Verhit boter in een pan en voeg de amandelen toe en bak ze zachtjes totdat ze bruinkleuren.

Meng de kruiden (gebruik 2 blaadjes salie) en specerijen met de boter. Gebruik bij voorkeur hiervoor een vijzel. Doe deze kruidenboter in een braadpan op laag vuur. Zodra de boter is gesmolten (niet bruin laten worden) de braadstukken toevoegen en even over de bodem hen en weer bewegen zodat ze niet aan de bodem blijven plakken. Sluit de pan af. Laat de vlam laag, keer na 45 minuten en bak de andere zijde eveneens 45 minuten. Maak ondertussen de rijst klaar. De rijst mag wel een beetje klef worden.

Giet de abrikozen af en snijdt ze in grove stukken. Snijdt de resterende 2 blaadjes salie fijn. Doe de rijst in een voorverwarmde schaal. Meng de abrikozen, amandelen en salie door de rijst.

Haal de braadstukken uit de pan en laat rusten. Pers de halve citroen uit doe dit bij het braadvocht. Laat het even flink opkoken en roer het aanbaksel los. Meng de jus door de rijst (of serveer de jus los). Snijdt het vlees van de braadstukken en serveer met de rijst.

Serveertip

Bij deze Portugese inspiratie past een goed glas koele droge witte wijn.