Courgettes in Grie-tomatensaus
Voor 4 personen
Uit de Griekse keuken
- 3 courgettes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 kleingesneden ui
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 500 g in stukjes gesneden tomaten
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 125 g verkruimelde Grie met knoflook
- 1 dl water
- zout
- peper
Bereiding
Serveer de courgettes in Grie-tomatensaus met een pasta of kruimelige aardappelen.Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ca. 3 minuten. Snijd de courgettes in blokjes. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze aan weerskanten lichtbruin. Voeg de stukjes tomaat, de verkruimelde knoflook Grie en de peterselie toe en laat alles circa 10 minuten op een laag vuur pruttelen en schep het mengsel af en toe voorzichtig om. Voeg zout en peper naar smaak toe.