- Hansketien - https://www.hansketien.nl -

Sali capri

Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen / voorbereiding 25 minuten / bereiding vanaf 160 minuten

 

Ingrediënten

Voorbereiding

Snijdt de ingrediënten alvast. Rooster de kruiden. Als er gemalen kruiden worden gebruikt, voeg deze pas als laatste toe zodra het rooster een beetje is afgekoeld; anders verbranden ze.

Bereiding

Bak de uien royaal in olie onder voortdurend roeren in circa 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Dan de pepers meebakken. Voeg de gember toe en roer deze er door. Vervolgens de tomaten toevoegen. Doe het kruidenmengsel erbij plus de kurkuma, het water en de appelazijn. Roer goed door elkaar en voeg de  stukjes abrikozen toe. Doe de bout erbij. Wentel de bout door de kruidensaus. Zet alles zachtjes op met de deksel op de pan en gun het de tijd dat de kruiden intrekken terwijl het vlees gaart. Af en toe vlees draaien en evt. beetje water toevoegen.
Reken op een gaartijd van 2 tot 4 uur (hoe lager de temperatuur, hoe langere garen en lekkerder het wordt).

Serveertip

Maak de sali. Schil de aardappelen en snijdt ze in lucifer dikke “stokjes”. Bak deze in de ghee. Haal  het vlees van de bot om te verdelen. Bestrooi de bout en met de saus, verse korianderblaadjes en verse paprikastukjes. In plaats van sali kan er goed couscous of rijst bij geserveerd worden.