Irish goat stew van stoofstukjes lange garing

Print recept

Hoofdgerecht voor 4 personen / voorbereiding 15 minuten/ bereiding 1,5 uur

Ingrediënten

  • 500 g  stoofstukjes lange garing
  • 400g  aardappels
  • 2 winterwortel
  • 250  gram uien
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • flesje stoutbier (bijv. Guiness)
  • ongeveer 1/2 liter chevon- of runderbouillon
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie

Bereiding

Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Schil de uien en snij ze in dunne ringen. Maak de wortel schoon en snij in kleine stukjes. Doe alles in een grote braadpan en leg de blokjes vlees er op. Strooi er een beetje zout, peper en tijm over en voeg de laurierblaadjes toe. Vul de pan met de Guiness en de bouillon totdat alles onder staat. Breng de pan op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan en zorg dat de stew bijna kookt. Laat het geheel zachtjes stoven gedurende 1,5 uur. Voeg nog wat bouillon toe als de zaak droog dreigt te koken. Strooi bij het opdienen de verse peterselie over de stew

Serveertip

Serveer in diepe borden met stevig desembrood (rogge of spelt) met roomboter.

Receptidee van Hansketien (Ina Eleveld)

Print recept