Logeren op Hansketien

U kunt tegenwoordig ook logeren bij Hansketien ( zoek op “Logement tussen de geiten”) en dan ook meehelpen bij het melken. Een leuke kans om dit een keer mee te maken!

Zonnebloemen!

Naast het gras, kuilvoer en de brokjes in de melkstal krijgen onze geiten dagelijks een portie zonnebloemenkuil. Heerlijk voer, en ze geven er goed melk van. Dit jaar telen we de zonnebloemen op een perceel van Harro Oosting in Zwinderen. Stralend staan ze daar te wuiven in de zon. Deze winter gaan de geiten ze met veel smaak eten en hun melk aan ons vegen voor de kaas.. Kijk maar.

Wintervoer binnengehaald!

We hebben drie droge en landbouwkundig zware jaren achter de rug. Vaak hadden we te weinig voer en lukte het pas op het laatste moment om nieuw voer op het erf te krijgen.

Daarom is dit jaar zo vreugdevol. Eind juli hadden we al voldoende voer, van goede kwaliteit, op het erf liggen om de geiten tot volgend voorjaar te kunnen voeren! Het gras groeit goed en we hebben bij collega’s een aanvulling daarop kunnen kopen. Een feestje om dit naar huis te halen, kijk maar!!!