Veel gestelde vragen

Hoeveel zout bevat jullie Grie?

Het exacte percentage zeezout dat in de Grie zit kunnen we niet geven. De Grie wordt gerijpt in een zoutoplossing (pekel). Afhankelijk van de samenstelling van de melk (deze varieert met het seizoen en is mede afhankelijk van het voer dat ze krijgen) en de temperatuur trekt er meer of minder zout in de Grie.

Het enige wat we hier over kunnen zeggen dat wij zo min mogelijk zeezout gebruiken om toch een goede smaak te krijgen èn een goede conservering. We schatten dat uiteindelijk 2 tot 4% zout in de Grie zit (in de droge stof circa 7%).

Waar vind ik recepten van geitenvlees?

Enkele recepten van onze Grie en ons chevonvlees staan op onze site. Binnenkort wordt nog een zoekfunctie geïnstalleerd zodat u eenvoudig kunt zoeken. Ook zullen wij de komende periode meer recepten gaan plaatsen.

Wat zijn de openingstijden van de boerderij winkel?

We zijn in ieder geval zaterdag open van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op alle andere tijden mag u gerust langs komen want meestal is er wel iemand aanwezig en dan luid bellen en even geduld hebben voor het geval iemand uit de stal moeten komen.

U kunt uiteraard ook eerst even contact met ons opnemen om er zeker er van te zijn dat de winkel bemenst is.

Kan ik bij jullie stage lopen en mag mijn hond mee?

Stage lopen kan, mits je goed gemotiveerd bent en voor langere periode (minimaal 3 maanden) stage wilt lopen. We bieden dan een goede begeleiding. Vreemde huisdieren worden niet toegelaten.

Waarom gebruiken jullie niet gewoon zout uit Nederland?

Helaas wordt aan ons Nederlandse zout anti-klontermiddel toegevoegd. Dit willen wij niet gebruiken. Ons zeezout is vrij van anti-klontermiddel.