Couscous met Grie, geroosterde bietjes en pistachenoten
Hoofdgerecht voor 2 personen, bijgerecht voor 4-6 personen / voorbereiding 20 minuten / bereiding 40 minuten
Ingrediƫnten
- 2 grote bietjes of meerdere kleine
- 350 gram couscous
- 1 biologische citroen
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes of een flinke bos bieslook, fijn gesneden
- 2 stengels bleekselderij of 100 gram koolrabi in dunne plakjes
- 100 gram verkruimelde Grie naturel
- 10 gram muntblaadjes en/of korianderblaadjes, gehakt
- zout en peper
- olijfolie
- honing
- 75 gram pistachenoten, amandelen en/of zonnebloempitten, licht geroosterd
Bereiding
Schil de bietjes en snijd ze in blokjes (of, als het minibietjes zijn, boen ze schoon). Leg in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie over. Bestrooi met zout en peper en druppel er wat honing over. Rooster ze in 30 minuten gaar in een oven van 200 graden. Maak, als de bietjes bijna gaar zijn, de couscous en meng met de geraspte schil van de citroen (als het geen biologische citroen is, moet je de waslaag er goed afboenen). Voeg wat zout toe. Meng er vervolgens de bosui, de bleekselderij of koolrabi, de verkruimelde Grie, de munt en/of korianderblaadjes en 4 eetlepels citroensap doorheen.
Serveertip
Schep de couscous in je mooiste schaal en strooi er de geroosterde noten overheen.
Recept en foto gekregen van Natascha Boudewijn van www.greendelicious.nl