Grie-flapjes (Grie in bladerdeeg)

Print recept

Voor 4 grote of 32 kleine Grie-flapjes.

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • circa 150 g basilicum Grie
  • circa 80 g gekookte verse of diepvriesspinazie
  • 1 ei
  • peper
  • sesamzaad

Bereiding

Bladerdeeg ontdooien. Het vocht uit de spinazie knijpen. Het ei loskloppen. Grie basilicum, spinazie, peper en de helft van het ei door elkaar prakken (eventueel met keukenmixer).

Dit mengsel op het bladerdeeg scheppen en dichtplakken met een beetje water. Het dichtplakken kan eenvoudig door de randen te bevochtigen, het plakje dichtvouwen en de “plaknaden” dicht drukken met een vork.

De Grie-flapjes bestrijken met het restant ei en bestrooien met sesamzaad. De flapjes bakken (op bakpapier op een rooster of een licht ingevet bakblik) in het midden van de oven gedurende circa 12 minuten op 2250C.

Voor een lunchgerecht zijn de grote bladerdeegflappen geschikt om er bijvoorbeeld cashewnoten aan toe te voegen

Print recept