Gebraden en getrancheerde zadel
Hoofdgerecht voor 2 tot 4 personen / voorbereiding 0 minuten / bereiding 60 minuten
Ingrediënten
- 1 zadel van chevon
- olijfolie
- boter
- 2 rode paprika’s
- 12 grote tenen knoflook
- peper en zout
- 1 dl muntsaus
Bereiding
Bestrooi de zadel met peper en zout en leg het in een ovenschaal. Schenk er iets olijfolie over en leg een paar klonten boter op de zadel. Zet de schaal in een heteluchtoven van 200 0C en braad de zadel mooi bruin. Regelmatig met een lepel de hete braadjus over het vlees schenken (=arroseren). Na 25 minuten is de zadel rosé tot bijna gaar van binnen. Haal de zadel uit de oven en laat het rusten. Na minimaal 30 minuten de filets eruit snijden en in stukken snijden (trancheren). Leg de filets omgekeerd terug en warm het vlees weer op in een oven van 200 0C in 2 minuten.
Serveertip
Serveren met muntsaus en gepofte knoflook en paprika.
Bereidingswijze paprika en gepofte knoflook. De paprika’s op een ovenschaal ( bestreken met olie) leggen en in een oven van 200 0C garen. Eruit halen en de schil eraf trekken en in gelijke stukken snijden. De knoflook pellen en op een met olie bestreken ovenschaal leggen en bestrooien met peper en zout. Afdekken met aluminiumfolie en garen in een oven van 200 0C in 20 minuten.
Recept met dank aan Joop Zwiep van www.kookatelierjoopzwiep.nl