Geit in de meiknollen

Print recept

Hoofdgerecht voor 10 personen / 20 min. voorbereiding / 90 min. bereiding

  • 1 kg meiknollen
  • 5 eetlepels acacia honing
  • 8 blaadjes daslook
  • 2,5 kg chevonvlees (mix van bijv. stoofstukjes, schenkel, braadstuk)
  • zout
  • peper
  • 100 ml koolzaadolie
  • 8 blaadjes laurier
  • 3 eetlepels mosterd
  • 20 ml azijn
  • 250 ml rode wijn
  • 300 g sjalotjes
  • 6 bosuitjes
  • 100 g bloem
  • 500 ml geiten- of runderbouillon
  • 100 ml room

Bereiding

Was de meiknollen en snijdt ze grof (halve dobbelstenen), meng de honing erdoor en laat dit intrekken. Snij alvast de daslook fijn voor straks.

Snij het vlees in dobbelstenen en bestrooi deze met peper en een beetje zout. Verhit de olie in een grote braadpan en voeg de blokjes vlees toe. Bak ze mooi bruin onder regelmatig omscheppen. Doe de gesneden daslook, laurier, mosterd, azijn en de rode wijn erbij en laat het geheel een uur sudderen.

Schoon de sjalotjes en voeg deze met de grof gesneden bosuitjes toe aan het braadsel. Schep het geheel door elkaar en giet er zoveel bouillon bij dat alles net onder staat. Laat het geheel een half uur zacht koken.

Voeg de meiknollen toe en eventueel nog wat vocht. Laat het geheel nog twintig minuten sudderen.

Haal de pan van de warmtebron. Maak een dun papje van bloem en voeg deze onder flink roeren toe aan de saus om deze te binden. Zet de pan weer op de warmtebron en roer het geheel totdat deze even heeft doorgekookt om de bloem te laten binden. Roer er tenslotte de room erdoor.

Serveertip

Doe het feestmaal in diepe kommen en serveer met vers brood.

Recept met dank aan Grijzebeer van www.oerkoken.nl

Print recept