Gevulde nekvleeslap
Hoofdgerecht voor 4 personen / voorbereiding 15 minuten / bereiding 50 minuten
Ingrediënten
- 1 nekvleeslap (circa 500 gram) van chevon*
- vleestouw of ander dik katoenen touw
- 1 schoongemaakt uitje
- ½ rode paprika
- 3 kleine tomaatjes ontveld
- eetlepel rozijnen
- eetlepel oranjesnippers
- 2 schoongemaakte knoflooktenen
- verse koriander
- olijfolie
*In plaats van één lap kunnen ook twee gebruikt worden met een tussenvulling
Voorbereiding
Snij het nekvlees “en portefeuille” (dit is opensnijden maar zo dat het einde nog aan elkaar zit en het vlees als een portefeuille kan worden opengeklapt). Leg vier touwtjes neer waarop je het opengevouwen vlees op legt.
Voor de vulling: rozijnen fijnsnijden en in water weg zetten. Maak ondertussen de rest klaar: snij ui in kleine stukjes, paprika in kleine blokjes, tomaat in een paar stukjes, zet de oranjesnippers en de uitgelekte rozijnen klaar. Verwarm de oven voor op 1700 C.
Bereiding
Leg de vulling op het opengevouwen vlees. Zet het te veel aan vulling opzij maar gebruik wel alle oranjesnippers en rozijnen. Pers de knoflook uit over de vulling. Leg er koriander over en klap het vlees dubbel. Bindt het vlees vast met de touwtjes maar trek ze niet te strak aan.
Neem een ovenschaal of braadslee en giet hierin een dun bodempje olijfolie. Leg het vlees in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif het vlees in de oven en laat garen (geen grillstand) in 50 minuten. Indien twee lappen worden gebruikt is de gaartijd 1½ uur. Haal de schaal uit de oven en laat het vlees even rusten alvorens het in plakjes te snijden.
Serveertip
Terwijl het vlees even rust, kun je de overgehouden vulling glazig bakken. Leg het vlees op een bord met de gebakken vulling. Leg er een paar blaadjes verse koriander op. Snijdt het vlees in dunne plakjes. Geef met witte rijst of aardappels en een frisse tomatensalade.