Griekse salade

Print recept

Voor 4 personen als voorgerecht of salade bij vele gerechten

Uit de Griekse keuken

  • 3 tomaten
  • 1 geschilde komkommer
  • 1 in dunne ringen gesneden ui
  • 2 in ringen gesneden paprika’s
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • zout
  • peper
  • 1 potje Grie in marinade
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano

Bereiding
Roer van de helft van de gemarineerde olie, de olijfolie, de azijn en wat zout en peper een sausje. Schenk de saus over de salade.Was de tomaten en snijd ze in kleine partjes. Snijd de geschilde komkommer in kleine blokjes. Leg de partjes tomaat, de blokjes komkommer, ringen uien en de ringen paprika in een slaschaal. Om de uien wat minder scherp te laten smaken, kunnen de ringen ui van tevoren even kort gekookt worden.

Leg de blokjes Grie en wat olijven bovenop de salade en bestrooi het geheel met de oregano.

Print recept