Hamsoufflé met Grie
Voor 4 personen
Uit de Griekse keuken
- 50g boter
- 35 g bloem
- 2,5 dl melk
- 4 scharrel eieren
- 200 g verkruimelde Grie
- 200 g in reepjes gesneden gekookte ham
- 1 eetlepel kleingesneden bieslook
- zout
- peper
Voorbereiding
Verwarm de over voor op 1750C.
Bereiding
Splits de eieren. Roer de eierdooiers met de Grie en de reepjes ham door de saus. Maak alles op smaak met de kleingesneden bieslook en wat zout en peper.Smelt de boter in een pan en roer en er van het vuur af de bloem door. Zet de pan weer terug op het (lage) vuur. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een dikke gebonden saus is ontstaan. Laat de saus onder af en toe doorroeren circa 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur af.
Sla de eiwitten stijf en schep de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door de saus.
Schep het mengsel in een soufflévorm.
Bak de soufflé ca. 45 minuten in een op 1750C voorverwarmde oven.
Serveer de soufflé na het bakken onmiddellijk en geef er een salade en vers stokbrood bij.