Logeren op Hansketien

U kunt tegenwoordig ook logeren bij Hansketien ( zoek op “Logement tussen de geiten”) en dan ook meehelpen bij het melken. Een leuke kans om dit een keer mee te maken!

Geplaatst in Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Logeren op Hansketien

Zonnebloemen!

Naast het gras, kuilvoer en de brokjes in de melkstal krijgen onze geiten dagelijks een portie zonnebloemenkuil. Heerlijk voer, en ze geven er goed melk van. Dit jaar telen we de zonnebloemen op een perceel van Harro Oosting in Zwinderen. Stralend staan ze daar te wuiven in de zon. Deze winter gaan de geiten ze met veel smaak eten en hun melk aan ons vegen voor de kaas.. Kijk maar.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Zonnebloemen!

Wintervoer binnengehaald!

We hebben drie droge en landbouwkundig zware jaren achter de rug. Vaak hadden we te weinig voer en lukte het pas op het laatste moment om nieuw voer op het erf te krijgen.

Daarom is dit jaar zo vreugdevol. Eind juli hadden we al voldoende voer, van goede kwaliteit, op het erf liggen om de geiten tot volgend voorjaar te kunnen voeren! Het gras groeit goed en we hebben bij collega’s een aanvulling daarop kunnen kopen. Een feestje om dit naar huis te halen, kijk maar!!!

Geplaatst in Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Wintervoer binnengehaald!

Waarom hebben onze geiten horens?

Onze geiten hebben horens. Daar kiezen we bewust voor! We vinden dat horens bij de geit horen. We doen recht aan de eigenheid, de integriteit van onze dieren.

Geiten doen veel met hun horens. Het zijn communicatiemiddelen voor hen, belangrijk om de onderlinge rangorde en de hiërarchie in de kudde te verzorgen.

We houden hier met de verzorging van de dieren rekening mee. Ze hebben voldoende ruimte in de stal. De hoogste dieren in de rangorde worden het eerste gevoerd, krijgen de eerste aandacht.

Kort geleden was de Keuringsdienst van waarde bij ons voor opnames voor een uitzending over dit thema. 22 Januari werd deze uitgezonden: “Geit” van de Keuringsdienst van Waarde.

Geplaatst in Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Waarom hebben onze geiten horens?

Help ons aan een opraapwagen

We hebben een mooie samenwerking opgezet met het Noorderbos, de Blauwe bessentelers uit het nabijgelegen Tiendeveen. Om deze verder uit te bouwen hebben we uw steun nodig!

HELP MEE MET EEN GIFT OP REKENING NL45ABNA0441489818 t.n.v. Noorderbos, onder vermelding van ‘donatie opraapwagen’.

Op dit 11 hectare grote bedrijf zijn de grasstroken tussen de bessenstruiken ingezaaid met divers, kruidenrijk gras. Dat wordt meerder keren per jaar gemaaid.

Het Noorderbos maait steeds een klein deel, dat wij vers aan onze geiten voeren.

De geiten eten het graag en maken er melk van. Het gras wordt zo prachtig benut, de geiten worden er blij van en de bloemen en insecten varen er wel bij!

Het kleinschalige beheer is dus goed voor de insecten en de kringloop, maar vereist nu erg veel handwerk van Hansketien en ons: gras opharken van smalle strookjes. Dit kan economisch niet uit.

Help ons daarom met de aanschaf van een kleine opraapwagen!

Samen met een innovatief bedrijf kan met uw bijdrage een opraapwagen gebouwd worden, die ook als demonstratiemodel voor andere fruittelers kan dienen. Want de bloemrijke grasbanen moeten wat ons betreft in iedere boomgaard een kans krijgen!

De Provincie Drenthe heeft een bijdrage toegezegd, waardoor in één klap 40% van de benodigde 12.500 euro is gehaald. Nu de rest nog!

HELP MEE MET EEN GIFT OP REKENING NL45ABNA0441489818 t.n.v. Noorderbos, onder vermelding van ‘donatie opraapwagen’.

Geplaatst in Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Help ons aan een opraapwagen

In het nieuws!

Kort geleden waren we opeens landelijk in het nieuws. Naar aanleiding van het 10-puntenplan dat de bio sector aan minister Schouten gaat aanbieden kwam het Radio 1 Journaal op bezoek bij Hansketien.

Biologische producten zijn vaak nog duurder dan gangbare producten – een drempel voor consumenten om de overstap te maken. Maar er zijn ook steeds meer mensen die een andere keuze maken – die gaan voor kwaliteit, die willen weten waar hun voedsel vandaan komt, die zien hoe de dieren het bij ons goed hebben. Die mensen komen we steeds vaker in onze winkel tegen!

Beluister het item: https://www.nporadio1.nl/natuur-milieu/25837-schaf-btw-op-biologische-producten-af-om-verkoop-te-stimuleren

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor In het nieuws!

Lente op Hansketien

De zwaluwen keerden terug, paardenbloemen kleurden de velden geel en waaien al weer met de wind mee, de geiten gingen voor het eerst naar buiten; voor hen was het heerlijk zo zonder nattigheid. Ze houden niet van regen.

Nieuwe samenwerking ontstaat. We hebben grond geploegd, waaruit inmiddels de zonnebloemzaden ontkiemd zijn. Deze tijden vragen om creativiteit en omdenken. Ons niet geheel onbekend, op een oude boerderij…

Bij de pakken neerzitten is geen optie. De geiten moeten gemolken, de lammeren worden al weer groot. Bij Hansketien staat de wereld zeker niet stil. De bloei ging door de boomgaard en de jonge geiten gingen voor het eerst onder de bok. De groentetuin bedeelt ons al rijkelijk met een eerste oogst spinazie.

Verwacht nog meer mooie ontwikkelingen, zoals heerlijke rauwmelkse harde geitenkaas, smaakvolle worsten en de al bekende Grie in een nieuw jasje!!!

Als U niet kunt wachten geven we U graag de kans om deze zomer een Chevon af te nemen. Binnenkort komen de eerste al weer beschikbaar. Als U interesse heeft, neem contact met ons op!

info@hansketien.nl, of 06 45659216

Geplaatst in Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Lente op Hansketien

Vitaliteit in de praktijk

Onze oudste geit is gisteren afgelammerd! 10 jaar oud zet ze probleemloos een gezonde drieling op de wereld. Over vitaliteit gesproken…!

Geplaatst in Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Vitaliteit in de praktijk

Donatie van Viridian

Bij de proeverij in Rotterdam hebben we een speciale bijdrage voor de grond gekregen. Viridian, een leverancier van voedingssupplementen vraagt aan de winkels die hun producten verkopen, waaronder dus Gimsel Rotterdam, om goede doelen aan te geven waaraan Viridian dan een percentage van haar winst in Nederland aan schenkt. Gimsel Rotterdam heeft de grond van Hansketien daarvoor aangegeven. Onze dank, zowel aan Viridian als aan Gimsel Rotterdam, is groot!!

Geplaatst in Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Donatie van Viridian

DEMO en proeverij in Gimsel Rotterdam

Zaterdag 11 juni 2019: Vandaag staan we in de Gimselwinkel in Rotterdam. Een ieder kan daar onze producten proeven, door kok Foekje verwerkt in diverse heerlijkheden. Ook vertellen we daar ons verhaal over de grond en waarom het zo belangrijk is dat deze vrij beschikbaar is voor het bedrijf.

Mensen zijn zeer enthousiast en geïnteresseerd. Het is een thema dat velen aanspreekt!

Geplaatst in Nieuws, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor DEMO en proeverij in Gimsel Rotterdam