Het geheim van de violino

jan.’13 Tijdens de Biovak stond ons gedroogde chevonvlees in de kijker. Het vlees wordt na het pekelen kort voor-gedroogd en daarna langzaam gerijpt. Het rijpen gaat via de natuurlijke weg. Het vlees krijgt daar een intense smaak van. Gedroogde achterbout heeft een eigen naam: violino. Wilt u weten waarom? Kijk daarvoor op https://vimeo.com/60337488  Wij verkopen de violino in een consumentenverpakking. Ook het gedroogde vlees is 100% biologisch.

 

Nieuwe recepten

okt. 12 Zo af en toe voegen we een nieuw recept toe aan onze site. We zouden graag heel veel recepten willen plaatsen maar omdat we alles eerst zelf willen uitproberen, doen we het stapje voor stapje. Uiteindelijk zullen er veel recepten op komen. Een zoekprogramma moeten we nog toevoegen zodat u gericht kunt zoeken. Voorlopig kunt u lekker even door de recepten rondsnuffelen en u laten inspireren. Heeft u zelf een lekker recept die u wil delen, dan mag u ons dit mailen. Wellicht kunnen we het opnemen.

 

Even alleen Grie naturel

sept. 12 Zodra de dagen korter worden, gaan de dekbokken lekker ruiken voor de geiten. Wij mensen vinden dat stinken. Het dekseizoen is begonnen. Zodra de bok dan tussen de geiten loopt, hebben de geiten het druk en weinig tijd om melk te maken. De melkproductie zakt weg. Omdat de melk afneemt kunnen we minder kaas maken en omdat dit jaar veel vraag is naar onze kaas, hebben we besloten om even alleen Grie naturel te maken en geen Grie met kruiden. De potjes Grie in marinade en Grie in olie blijven gewoon verkrijgbaar. Vanaf volgend jaar maart zijn alle soorten weer verkrijgbaar. In onze boerderijwinkel zijn de Grie met kruiden nog wel verkrijgbaar.