Geitenlammeren groeien goed

Febr. 2012 – De afgelopen periode hebben de geiten afgelammerd. De lammetjes laten we altijd eerst bij de moeder zodat de biest kunnen  drinken. Om zeker te zijn dat het lam van zijn eigen moeder melk drinkt geven we zowel lam als moeder een herkenningsstreep.

Handleiding geitenvlees in de maak

Dec. 2011 – Een handleiding voor de bereiding en en verwerking van geitenvlees is in de maak. Deze handleiding is bestemd voor de horeca en de beter thuiskok. Het beschrijft de verschillen tussen de soorten vlees en hoe deze te bereiden. Tijdens de BioVak, 18 en 19 januari, vindt de presentatie plaats.

Dekbokken aan zet

Aug. 2012 – Bij ons worden de geiten gedekt door dekbokken. Als de dagen weerkorter worden gaan de bokken hun kenmerkende geur verspreiden om de dames te verleiden. De geitjes worden met het korter worden van de dagen ook onrustig en “boks” of “riels”. Dat zie je aan het kwispelen met de staart en het blèren om de bok.